torstai 30. huhtikuuta 2009

Would you stay?

Tilannetsekkaus. Pari viikkoa sitten pomoni ehdottivat töissä, että jäisin kesäksi New Look:iin...olen pyöritelly ajatusta mielessäni, ja nyt viimein olen ihan satavarma, että haluan viettää kesän Englannissa. Tämä kulttuuri, elämäntyyli ja ihmiset viehättävät minua, eikä tämä kaksi kuukautta yksinkertaisesti riitä minulle. Kiire tulee hoitaa asioita; pitää irtisanoa asunto, luopua kesätyöpaikoista Suomessa, buukata lennot takaisin tänne yms...Huomenna pitäisi käydä selvittämässä kuinka saan avattua pankkitilin täällä, palkka kun luonnollisesti maksetaan puntina...Voi kait sanoa, että Englanti on vienyt jalat alta. Olen niin iloinen! Kerrankin vietän hieman erilaisen kesän!

Tässä jotain kuvia viime viikonlopulta... ja no The Soakista. Minkä sille voi, että paikka on niin cool, että siellä pitää poiketa tuopillisella vähintään pari kertaa viikossa.




Aloittelupirskeet kammarissani.


The Soak and the happy face.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Tällä lähtee hieman tokkurainen sunnuntai käyntiin. Aurinko paistaa, vapaapäivä...paljon asioita mielessä.


lauantai 25. huhtikuuta 2009

Pubbailua

Taas eilen baarissa ja viimeisellä bussilla kotiin. Et näin täällä alkaa pubikulttuuri käydä tutuksi. Aamulla sai muutaman lasin nauttia appelsiinimehua ja vahvaa pikakahvia, jotta pääsi sängystä ylös. Lauantai, New look - ihan hirveä kiire. Täällä on meneillään alennusmyynnit, jotka vetävät kansan villiksi. Itse poikkesin eilen tsekkaan Topshopin alennusrekit, mutta mukaan ei tarttunut kuin alusvaatteita. Olen yrittänyt hillitä tätä shoppailuani. Varani alkavat huveta.

Tänään mennään taas samalla reseptillä; pubiin ja klubille tanssaan. Tunnen itseni 16-vuotiaaksi teinityöksi, joka kielikurssilla Bournemouthissa kirmasi ulos melkein joka ilta...Eikä kyllästytä yhtään.

Olen vakaasti alkanut harkita jääväni kesäksi tänne, olisiko se mahdollista?


Nauttii elämästä luurit päässä...


perjantai 24. huhtikuuta 2009

Näin kulutan aikaa...

No eihän sitä malttanut eilen kotona pysyä. Heti, kun oloni hieman parani (kiitos särkylääkkeiden!), hyppäsin bussi numero 63:seen ja suuntasin kulkuni keskustaan. Käppäilin kaduilla, kävin Starbucksissa kahvilla ja piipahdin Birminghamin taidemuseossa. Mahtavaa viettää aikaa itsekseen, I've date with the city!

Ja kun ilta jälleen koitti, niin pubiinhan sitä suunnattiin. Olen oiva esimerkki kuinka sairaslomapäiviä tulee viettää - ja siitä, kuinka minun on mahdoton pysyä kauaa neljän seinän sisällä. Luvassa oli siis perinteinen pubi-ilta, live-musiikkia, tuopin puolikkaita ja pöydän kaato. Koskaan en ole onnistunut kaatamaan pöytää ajatuksen voimalla, mutta eilen meidän pöydästämme irtosi maagisesti jalka. Kaikki astiat lensivät tietysti lattialle, jota seurasi mahtava hurraahuuto. Baarimikko totesi "These Finnish girls are dangerous". Jep, jep.


...The Soak, tätä tulen kaipaamaan...

Yhä flunssainen...Taustalla sotkuinen huoneeni...

The Beatles t-paita # Topshop
hame # H&M

torstai 23. huhtikuuta 2009

Sniiff!

Viimeisen neljän viikon aikana olen haalinut yöpöydälleni pinon muotilehtiä, joita en ole vielä tähän päivään mennessä ennättänyt lukea. Pitkän työpäivän jälkeen kotimatkat venyvät pitkiksi ruuhkan ja perinteisen pubikierroksen vuoksi. Kun viimein kahdeksan jälkeen saavun "kotiin", kuluu aika mukavasti jutellessa kavereiden kanssa netissä.

Tänään en oikeastaan kykene muuhun kuin makaamaan sängyssä, kuuntelemaan last fm:ää sekä lukemaan lehtiä. Viimeisen parin päivän ajan orastava flunssa iski kympillä päälle. Nyt sitten sairastetaan, ei puhettakaan, että minusta olisi ollut työläiseksi. Tänään peilistä tuijottaa kalpea haamu. Toivottavasti paranen viikonlopuksi. Mieli virkeä, mutta kroppaa kolottaa.

Näillä eväillä mennään tämä päivä.

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Sat 18.04.2009


Kevätflunssanhan sitä saa, kun liian vähissä vaatteissa tepastelee. Lauantaista lähtien on kyllä ollut tosi lämmintä, mutta illat ovat luonnollisesti kylmiä. Ja lauantai-illan klubbailu ei kyllä todellakaan tehnyt hyvää. Ja mitä bileiltaan tulee, niin kivvaa oli. Kävimme kuuntelemassa paikallisessa underground-klubilla neljää bändiä. Tämän jälkeen suunnattiin vielä klubille ja jatkoille. Nyt sitä sitten otetaan ilo irti, kun kolmeen vuoteen ei ole aikaisten aamuherätysten takia päässyt juurikaan yöriennoille. Eihän täälä malta muutenkaan "kotona" iltoja istua...

Ennen hurjaa bileiltaa vietimme vapaapäivää shoppailun merkeissä.




Kevättä ilmassa, vihdoinkin tämä brittien värikäs pukeutumiskulttuuri alkaa saada otetta minustakin..

toppi # Topshop
jakku # Topshop
farkkulegginssit # Pieces
korot # H&M
hapsulaukku # Lindex?
huivi # ?

perjantai 17. huhtikuuta 2009

What a night

Vihdoinkin olemme ystäväni kanssa löytäneet oman kantapaikan Birminghamissa. The Soak on bussimatkan varrella Selly Oakissa sijaitseva opiskelijoiden suosima pub, jonne olemme töiden jälkeen piipahtaneet huurteiselle. Eilen suuntasimme kulkumme taas Soak:iin "yhdelle", ja no, ilta vähän suomalaisittain venähti. Tällä kertaa televisiosta ei tullut jalkapalloa, vaan baarissa oli open mick - ilta. Nuoret muusikonalut odottelivat kuumeisesti omaa vuoroaansa lavalle. Tutustuimme illan aikana open mick - illan vetäjään Pauliin, joka ystävällisesti omisti meille suomalaisille biisin omalla esiintymisvuorollaan. Vaikka seuraavana päivänä oli tiedossa työpäivä, ei iltaa malttanut millään jättää kesken. Tuopin jos toisen jälkeen pöytään kannettiin koreasti viinipullo. Kyllä neideillä oli lystiä. Baarista lähtiessään eräs onneton meinasi unohtaa Topshopin ostoksensa pöydän alle. Birminghamin sateisessa yössä pari tallaaja onnistui jotenkin pääsemään turvallisesti kotiin.

Ja seuraava aamu, luonnollisesti ihan hirveä. Ei se että oli hieman huono olo, vaan pirulainen kun ei tullut lämmintä vettä, jouduin käymään jääkylmässä suihkussa!! Voisiko enää surkeammin päivä alkaa?!



Fiiilistelyä vielä Bat For Lashesin keikalta, jossa yleisölle jaettiin hauskoja naamioita.

Bat For Lashes.



Jotain tämän viikon randomi työasuja + sekava huoneeni!

lasit # vintage
valkoinen toppi # New Look
hame # H&M
kukka # New Look
neuletakki # H&M

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Bat fot Lashes!!!

Nyt täytyy hehkuttaa, sillä onnistuimme ystäväni kanssa saamaan liput Bat For Lashesin keikalle. Vaikka keikka olikin loppuunmyyty, odotimme sinnikkäästi box officen edessä, ja niinpä sitten lopulta irtosikin muutama lippu. Ja ihan mahtava keikka!Olin ihan fiiliksissä kun Natasha Khan lauloi "Good love" - kipaleen. Ehdottomasti minun lempparibiisi tällä hetkellä. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan tämän Bat for Lashesin uusimman albumin. Ainut miinus keikalla oli edessäni oleva pitkä pariskunta, joka ei millään malttanut keskittyä keikkaan, vaan koko ajan supattivat keskenään. Oikeasti ei ymmärrä, että kun tullaan nauttimaan keikasta, niin sitten ei malteta edes viittä minuuttia kuunnella rauhassa.

Toivekkaana keikkapaikan edessä, any tickets left?

Keikan jälkeen oli tietty pakko ostaa bändin hauska t-paita, jossa koreilee karhu. Ja pinssejä. Mie oon tällänen fanittaja!Ja tämä uusi teeppari olikin koeajolla tänään mustien haaremihousujen kanssa.


Surkee kuva Bat for Lashesin keikalta. Odotan kaveriltani parempia kuvia. Kaunis Natasha Khan.

Muuten olen viettänyt vapaapäivääni kirjoittamalla artikkelia Raahen paikallislehteen elämästäni Englannissa, ja tottakai oli pakko piipahtaa keskustassa tepastelemassa, kun on ollut niin kaunis päivä. Ihana vaan nauttia päivästä itsekseen. Huomenna sitten taas koittaa arki.









Paita # Bat for Lashes t- paita
haaremihousut # Primark
rannekoru # New Look
koru # New Look
vyö # Ei tietoa?

Surkea kuvausstudioni...kun vaan olisi parempi kamera, kuvakäsittelyohjelma asennettuna uudella miniläppärilläni...It's reality, babe!

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Morning after

Sunnuntaiaamu, kädet vapisee, mieletön päänsärky ja peiliin katsoessa sinua tervehtii melkoinen peikko. Tiedätte varmaan mistä puhun?Menimme eilen erään vintagekaupan "managerin" kolmikymppis synttäribileisiin. Juhlapaikkana oli irkkupubi, josta oli varattu oma osasto synttärijuhlia varten. Ja voi hurjaa sitä meininkiä! Tulipa sitten ensimmäistä kertaa juotua itsensä humalaan täällä Birminghamissa. Morning after - not so nice! Tänään pitäisi selviytyä sinne keikkapaikalle, josko saataisiin ystäväni kanssa liput Bat for Lashes:in keikalle.

Näkymiä makuuhuoneen ikkunasta. Northfield.

torstai 9. huhtikuuta 2009

Just me

Viimeisen kahden viikon ajan olen ollut menossa koko ajan. Kaikki ympärilläni on uutta ja mielenkiintoista. Töiden jälkeen ei millään malttaisi lähteä "kotiin" Northfieldin kaupunginosaan (noin 5 km keskustasta), vaan usein tuleekin kierreltyä kaupoissa sekä istuttua pubeissa. Eilen olimme ystäväni kanssa ilmeisesti niin uupuneita työpäivästä, että jo yhden viinilasin jälkeen olimme pienessä hiprakassa. Siinä sitten innostuttiin vielä shoppailemaan tuoksuja ja meikkejä Bootsista. Hyvin, hyvin vaarallista pienessä nousuhumalassa lähteä putiikkikierrokselle. Impulsiivisuus on huipussaan!

Ja eihän sitä vieläkään malttanut kotiin lähteä. Kesken bussimatkaan hypättiin pois kyydistä Selly Oakissa ja menimme opiskelijoiden suosimaan pubiin The Soak:iin, joka olikin tupaten täynnä. Arvatenkin telkusta tuli futista!Kyllä jaksaa ihmetellä näiden brittien fanaattisuutta jalkapalloon. Mutta maassa maan tavalla, Go Liverpool! Go!

Nyt vietän rauhallista torstai-iltaa kotona. Ystäväni poikkis tuli tänään vierailulle Birminghamiin, joten kyyhkyläiset ovat keskenään. No drinks for me tonight! Just me and my books...






Mutta kuka kurkistaa verhon takaa?!

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Square

Viime lauantaina kiersimme ystäväni kanssa Birminghamin vintagekauppoja. Löysimme eräältä poikkikadulta suuren myymälän, joka täyttyi toinen toistaan upeammista myyntipisteistä. Pöydät ja rekit olivat pullollaan ihania vintageaarteita lähinnä 60-,70- ja 80-luvuilta. The Doors:in soidessa taustalla, ja tunnelman ollessa muutenkin rento, olisi tässä paikassa voinut kuluttaa koko lauantaipäivän.


Jostain syystä tällä hetkellä minua viehättää grunge-tyyliset ruutupaitapuserot. 90-luku tekee siis kovasti paluuta tämänkin vaatekaappiin;)Bongasin eräästä vintagekojusta leviksen miesten paitulin, jota olen nyt käyttänyt farkkuleggareiden kanssa.

Note!!Huomatkaa sandaalit!!

maanantai 6. huhtikuuta 2009

"Daniel"

Joku aika sitten löysin muistikirjani välistä pienen paperilapun, jossa luki: "Tsekkaa, Bat for Lashes". Olin kirjoittanut lapun luettuani huhtikuun Imagesta Maria Veitolan kolumnin, jossa hän hehkutti bändiä nimeltä Bat for Lashes. Veitolaa lainaten ;" ...jos pidätte aamu-usvaisista pelloista, melankoliasta, yksisarvisista ja vanhoista kristallikruunuista, Coco-Rosiesta ja Vincent Gallosta, saatatte pitää Bat for Lashesin uudesta albumista." Ja niinhän siinä kävi, että ihastuin ikihyväksi. Olen koko viikonlopun kuunnellut repeatilla yhtä ja samaa biisiä; Bat for Lashes:in Danielia. Voiko enää olla kauniinpaa biisiä. Voin jo kuvitella, kuinka syksyn hämärinä iltoina fiilistelen tällä biisillä ja muistelen viettämääni aikaa Englannissa.

Ja mitä vielä, kyseinen bändi tulee ensi sunnuntaina Birminghamiin keikalla. Tietenkin liput on jo loppuunmyyty, mutta menemme sinnikkäästi keikkapaikalle, josko joku kauppaisi kiskurihinnalla lippuja epätoivoisille. Minun on päästävä tälle keikalle!!!Peukut pystyyn!

Tänään painelin ruokkiksella heti HMV:hen, ja sijoitin Bat for Lashesin uuteen levyyn, joka muuten irtosi 10 punnalla!

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Tarina siitä kuinka päädyimme teknoklubille

Olimme eilen katsahtamassa Birminghamin yöelämää. Päivällä kierrellessämme vintageputiikkeja, löysimme ns. Rock-klubin, joka vaikutti mainoksista päätellen lupaavalta. Mutta mite kävikään?! Illalla paikka olikin muuttunut kammottavaksi teknoluolaksi. Epäilyksistä huolimatta maksoimme 10 puntaa sisäänpääsymaksua, ja toivoimme, että jossain toisessa kerroksessa soitettaisiin parempaa musiikki.a Jo niistä pinkeistä karvanoppakengistä ja takamuksen paljastavista hamosista olisi pitänyt tajuta jotain. Paikka oli ihan kamala! Onneksi pienen kinuamisen jälkeen saimme rahamme takaisin. Ei mitenkään, ikimaailmassa en olisi voinut viettää iltaani tuollaisessa paikassa.

Tämän jälkeen illan fiilis laski kuin ketunhäntä. Turhauttavaa hakuammuntaa, kun ei tiennyt hyvien baarien sijaintia. Lopulta otimme taksin, joka vei meidät vilkkaalle baarikadulle. Tosin nämä oli taas kaikki niitä jytäpaikkoja. Hieman pettyneinä koitimme nostaa tunnelmaa tanssimalla eräässä yökerhossa. Siinä vaiheessa, kun joku tyyppi alkoi esittämään meille gangstaa ja läpsiin takamukselle, vaihdoimme paikkaa.

Loppuillan vietimme turvallisesti irkkupubissa, jossa tunnelma oli katossa. Sen pituinen se baarireissu. Eipä ole vielä omaa kantapaikkaa löytynyt.





Ihan väärissä vaatteissa bilehilepaikoissa. Asuun haettu vaikutteita 70- ja 80- luvun diskosta. Bling bling.
Paita # vintage
toppi # H&M
hame # vintage
vyö # H&M
kengät # Bertie

torstai 2. huhtikuuta 2009

Vintage shoes


On vaikea hillitä itseään, kun orastava Englanti-ihastus on päällä. Pubilounas, vaatteet, korut, kengät - kaikki tuntuu paljon halvemmalta kuin Suomessa. Varsinkin, kun punnan kurssi suhteessa euroon on allekirjoittaneen kannalta edullinen. Muutama päivä sitten sain New look:iin staff card:in, jolla saan jopa 50 % prosenttia alennusta ostoksistani. Luonnollisesti päivitin välittömästi vaatekaappini ajan tasalle. Töissä nämä brittineidot pukeutuvat todella tyylikkäästi - ja no värikkästi. Tällä hetkellä violetti on värinä in, ja työntekijöiden olisi suositeltavaa käyttää tätä väriä vaatteissa ja asusteissa. Aika mielenkiintoista! Yhtäkkiä musta ja valkoinen (joihin olen kätkeytynyt talvikaudeksi) tuntuu jotenkin tylsältä ja elottomalta, kun ympärillä on väriä ja printtiä. Tähän asti olen pidättäytynyt ostoksissani aika minimalistisella linjalla, mutta asusteissa uskallan jo irrotella. Pelkään pahoin, että Englannin kultuuri ja tyyli aivopesee minutkin. Minkähänlaisena väripalettina sitä tulee takaisin?!

Tänään poikkesin töiden jälkeen Birminghamin Vintagekaupassa. Luonnollisesti muutama aarre tarttui matkaan. Bongasin kahdet 70-luvun korot sekä kolme ihanaa kasarityylistä mekkoa. Hinnatkaan eivät olleet kovin korkeita, verrattuna Lontooseen, jossa eräässä putiikissa vintagemekkojen hinnat lähtivät 100 £ ylöspäin.



70- luvun korot. En voinut vastustaa.



Retromomentti. 5 £ The Vintage Clothing Company, Birmingham.


ps. Pahoittelen kuvien laatua, tällä loistavalla kameralla olisi kuitenkin pärjättävä täälä...