sunnuntai 27. syyskuuta 2009

ELÄIMELLISTÄ MENOA

Siitä ei hyvää seuraa, kun kahden huonosti nukutun yön jälkeen lähtee ystävänsä kanssa tuhoamaan tämän Kaaso-mammutti-skumppapulloa. Heti kättelyssä huidoin yhden skumppalasin pöydältä palasiksi kuivatellessani kynsilakkaa. Seuraavana turmiolan tie alkoi Koti-baarin hautajaisista ja päättyi ystäväni kadonneen narikkalapun etsintään Sputnikissa. Kuinka sitä vielä tällä iällä jaksaa riehua kuin keskenkasvuinen kakara? Tänään totisestikin näitä retorisia kysymyksiä leijuu ilmassa.

Taas yksi hukkaan heitetty päivä. Neiti on kykeneväinen vain vahtaamaan telkkua, lukemaan trendiä ja syömään.

Päivän eläimellisestä asusta oli pakko laittaa tänne kuva, niin hurja se on. Olen kuin kävelevä leopardi, joka on nylkenyt tekosuden liiviksi.Hurmaavan muodikasta, eikö totta? Kummallinen asukokonaisuus kielii mukavuutta, tänään mikään ei saa puristaa tai kiristää.




Hangover, anyone?

perjantai 25. syyskuuta 2009

25.09.09

Viikonloppuna taas viedään. Tänään on luvassa toinen lähiopetusjakso Jyväskylässä, jonne olenkin pikapuolin lähdössä. Eilen pitkäksi venähtänyt ilta painaa takaraivoissa. Radiossa pauhaava biisi kysyy "Voiko ihanammin päivä enää alkaa?" Niinpä! Suuta kuivaa ja päässä jomottaa. Itse aiheutettu turmio. Uusi pipo tarjoaa sopivaa suojaa tällaisille päiville.





Sininen pipo # lindex, takki # kirppislöytö (seppälä), huivi # H&M

tiistai 22. syyskuuta 2009

Isn't it too dreamy?

Viikonloppuna Oulun seudullakin saatiin nauttia auringonpaisteesta. Mikäpä sen leppoisampaa kuin istua parvekkeella kahvikupposen sekä uusimman britti Ellen parissa. Näitä päiviä lisää, kiitos!




turkki # second hand
sukkikset # H&M

lauantai 19. syyskuuta 2009

Syksyn sävel

Viimeisen kolmen vuoden aikana olen ollut tavallisesti lauantait töissä. Tänään en ollut! Hyvin nukuttuja yöunia seurasi hidas aamu kahvikupposen ja hesarin parissa. Tämän jälkeen lähdettiin koko porukka ulkoilemaan Ainolan puistoon.











takki # kirppislöytö
paitamekko # H&M
nahkahame # lindex
sukkahousut # H&M
saappaat # kirppislöytö


Loppuilta kuluukin uusimman Ellen sekä Nylon -lehden parissa. Miksi hemmetti Suomessa pitää muotilehdistä kiskoa niin pirun kova hinta?!! Itku meinasi päästä Akateemisen lehtihyllyllä, kun uusimmasta Ellestä sai pulittaa melkein kahdeksan euroa. Ja yhtäkkiä Nylonin hintakin oli noussut viidestä seitsemään euroon. Englannissa Elle olisi irronnut 3,60 punnalla. Mur! Joitain asioita jää kaipaamaan...

perjantai 18. syyskuuta 2009

Onni on...

Tehdä löytöjä lähikirppikseltä ja huomata, että kukkarosta on hävinnyt vain muutama euro.

Onni on myös, että antaa itselle luvan levähtää:uppoutua keltaiselle sohvalle lukemaan ja katsomaan leffoja. Ehkä ensi viikolla pursuan taas ylenpalttista energiaa?



Kukonaskelkuvioinen jakku # Kontti

...Onni on myös huomata, että minua tarvitaan täällä. Poissaoloni aikana kukaan ei ole ollut kiinnostunut ripustamaan verhoja olohuoneen ikkunaan;)

tiistai 8. syyskuuta 2009

Syksyistä kuvasaldoa


Viime viikonloppuna ehdin...

- Piipahtaa Jyväskylässä ensimmäisellä vestonomin aikuiskouluksen lähiopetusjaksolla.

- Hankkia syksylle muutaman työkeikan.

- Nähdä poikaystäni piitkästä aikaa, ja napata tämän matkaan Jyväskylästä Tampereelle.

- Viettää leppoisen lauantai-illan erään mukavan pariskunnan seurassa.

- Pelata Guitar Heroa.
Lainaus
- Piipahtaa Tampereen vilkkaassa yöelämässä.


Minä ja Ilona. Päällä Portobello Roadilta viime keväänä löytämäni "lepaturkki".




- Viettää rentouttavan sunnuntain vieraillen Pyynikin näköalatornissa.





Miun mussuhan se siinä;)





Viitta/kaulahuivi # Kappahl, neuletakki # H&M, laukku # New Look, farkkuleggarit # pieces, saappat # New Look

Nyt juuri "päiväunilta" heränneenä pakkauspuuhiin. Olen huomenna matkalla luennon jälkeen kotipaikkakunnalleni Pohjois-Suomeen mm. tapaamaan parasta ystävääni, joka on käymässä Pariisista sekä suukottelemaan koiraani.

torstai 3. syyskuuta 2009

LIVE THROUGH THIS

Sen sijaan, että olisin saanut alkuperäisen suunnitelman mukaan avattua ensimmäisen tenttikirjan, jumituin kuluttamaan aamupäivän youtuben ihmeellisessä maailmassa katsoen vanhoja 90-luvun musavideoita.



Ainainen kestosuosikkini on syntisen hyvä Holen "Violet". Muistan kyseistä musavideota nauhoittaneeni aikoinani 90-luvulla JYRKI-musiikkiohjelmasta. Kyseistä videota sitten kelattiin uudestaan ja uudestaan teiniangstin kukoistaessaan. Jostain pahvilaatikoiden kätköistä löytyy edelleen kymmenittäin VHS-nauhoja, joihin on taltioitu lemppari musavideoita ja sarjoja. Ei niitä raski heittää pois, eräällä tapaahan ne kertovat minusta itsestäni jotain mitä olin tai edustin. Tämän retron kotoa löytyy vielä videotkin.



Holen "Live Through This" - albumi oli ensimmäinen omistamani cd, jonka sain kahdelta parhaalta ystävältäni syntymäpäivälahjaksi eräänä vuoden 1994 syksynä. Kyseinen cd on kulkenut matkassa läpi elämän, edelleen se soi stereoissa säännöllisesti. Jotain niin voimakasta siinä Courtneyn rääkkäävässä äänessä on - jos ei muuta, niin asennetta ainakin.





Ja nyt 90-luvun kukoistaessa muotisfääreissä, saa Holen "Violet" musavidosta inspiraatiota pukeutumiseen: korsetit, silkkimekot, babydoll-tyyli, maiharit ja räiskyvän punainen huulipuna.

- tai vaikkapa tankotanssiharrastuksen aloittamiseen...


kuva

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Mallorca


Tällaisena syksyisenä ja sateisena keskiviikkopäivänä mieleni vaeltaa vielä Mallorcalle, Palma Novan hiekkarannalle. Oliko siellä oikeasti noin lämmintä ja aurinkoista? Mielikuvat alkavat haalistumaan siinä missä rusketukseni.



KursiiviEnnakkoluuloista huolimatta Mallorca osoittautui oivaksi lomakohteeksi. Mielestäni aurinkolomakohteet muistuttavat rantoineen toinen toistaan.Miksi maksaa liikaa, kun kuitenkin se loma tulee maattua aurinkotuolissa? Mallorcalle lentää neljässä tunnissa, eikä viikon lomamatka tee syvää lovea kukkarolle.


Lähimmälle hiekkarannalle käveli kahdessa minuutissa.


Ulkona syönti on edullista. Alle kolmen kympin syö kaksi aikuista sangria kannun kera.





Yöelämääkin löytyy. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Magalufin puolella aukeaa täysin uusi maailma. Kadut täyttyvät äänekkäistä sisäänheittäjistä, värivaloista, lyhyistä minimekoista sekä musiikista.


Ilmaiset alkumaljat houkuttelevat ohikulkijoita poikkeamaan baareihin.


Jotain kritiikkiä kohteesta:

- Liikaa brittejä. Vaikka tämä olikin tiedossa, silti se hämmentää, kun baareissa ja ravintoloissa saa palvelua englanniksi. Eräässä ravintolassa tarjoilija oli ihan innoissaan, kun osasin tilata laskun espanjaksi: la cuenta, por favor!

- Espanjalaista perinneruokaa oli kovin niukasti saatavilla.

- Baarien uskomattoman surkea äänentoisto.



p.s. Tätä pohtiessa kirjoittaja ehti syödä puoli paketillista TUCin hot&spice-suolakeksejä. ..

tiistai 1. syyskuuta 2009

Kohti syksyä, arjen zombie!

Lomailun jälkeen arkeen palaaminen tuntuu kompuroinnilta. Yhtäkkiä niin reipas aamuvirkku on saanut myllättyä unirytminsä päälaelleen. Viimeisen kolmen vuorokauden aikana olen kukkunut hereillä neljään asti aamulla. Liekö elämää suuremmat kysymykset pitävät tätä levotonta sielua hereillä? Toki kukkuiluun on osasyynä viime viikkoinen Mallorcan matka. Muutamana yönä jaksettiin notkua baareissa aamuun asti, jonka seurauksena päivät menikin levätessä.

Muuten lomani meni leppoisasti aurinkotuolissa lojuillen, uidessa sekä sangriaa juoden. Ja omalla kohdalla, kun lomasta on kyse, niin tokihan onnistuin hankkimaan melkein 40 asteen helteessä flunssan, joka vetikin sänkypotilaaksi muutamana päivänä. Kaiken kaikkiaan lomamatka oli juuri sellainen kuin kuvittelin:lepoa, sangriaa, ruokaa ja aurinkoa. Näillä eväillä pitäisi jaksaa.







Näistä kesäisistä tunnelmista on aika fokusoitua jo käsillä olevaan syksyyn ja siihen, että mille sitä nyt alkais? Miten rakentaa järkevästi kevyellä kukkarolla syksyn wardrobe (tässä tapauksessa matkalaukku, jossa suurin osa vaatteissani lojuu ja tulee lojumaan)? Aseina voisi käyttää vanhojen kirpparikassien penkomista, käsityökirjoja sekä omaa luovuutta ja ompelutaitoa. Ja mitähän järkevää näillä sitten saa aikaseksi? - Ei välttämättä yhtään mitään. Koskapa pukeutumisessa tai tyylissäni olisi jotain järkeä ollut?!! Vuodenajan vaihtuessa hyvillä mielillä vannotaan järkevään tarveharkintaan ja mietitään väribalettia yms. Jossain vaiheessa sitä huomaa sotkeutuneensa taas omiin lankoihinsa - takki ja asusteet ovat eri paria eikä se kirkuvan violetti neuletakkikaan sovi oikein minkään topin taikka alaosan kanssa. Virheistä oppien. Niinpä niin.